Over Bastiaan

Onofficiële vertegenwoordiger van Bodegraven. Sinds 1994.

Mijn naam is Bastiaan Meijer. Ik ben 26 jaar oud, afgestudeerd journalist en de onofficiële vertegenwoordiger van Bodegraven. Authenticiteit vind ik zeer belangrijk en dat probeer ik in al mijn producties ook terug te laten komen.

Wat ik doe

Het grootste deel van mijn tijd ben ik bezig met de productie en presentatie van mijn eigen podcast, PodBast. In 2020 won ik de Online Radio Award voor Beste Presentator. Ook ben ik als freelancer (Molrat Media) in te huren als producer, presentator of gastdocent.
In de afgelopen jaren heb ik gewerkt voor verschillende landelijke media waaronder Radio 538, NPO Radio 1, NPO 3FM, AVROTROS en BNN-VARA.

over bastiaan meijer podcast

Hoe het allemaal begon

In tegenstelling tot veel radiomensen had ik als klein kind niet de droom om bij de radio te komen. Ik wilde van alles worden, van dierenverzorger tot tekenaar bij Disney. Per toeval ontmoette ik tijdens een vrijwilligersbaan in het bejaardenhuis een man van Radio Bodegraven. Hij vroeg me of ik nog een hobby zocht. Ik was vijftien en had zeeën van tijd, dus ik greep dit aanbod met beide handen aan. Al snel ontdekte ik dat ik radio maken geweldig vond en ik begon met het sturen van demo’s naar alle grote radiostations.

Ik zocht een studie die dichtbij radio lag en kwam uit op de School voor Journalistiek in Utrecht. Naast mijn studie bleef ik bezig met radio en maakte de ochtendshow op KX Radio, het talentenstation van NPO 3FM. Toen dit stopte, maakte ik de ochtendshow Bas & Breakfast op Radio Bodegraven en was ik één van de radiotalenten van de BNN-VARA Academy. In 2017 werd ik aangenomen bij Radio 538 en heb ik verschillende shows geproduceerd, waaronder de avondshow met Barend van Deelen. Sinds september 2019 ben ik op freelancebasis werkzaam voor verschillende media en ben ik content- en channelmanager bij Stemacteren.nl.

Waar ik voor sta

bastiaan meijer podcast over mij

In een wereld waar alles draait om likes, waardering en meningen lijkt vergeten te worden om naar elkaar te luisteren. Dat is jammer, want mensen hebben zoveel te vertellen en ik ben van mening dat je het echt niet honderd procent eens met iemand hoeft te zijn om er een gesprek mee aan te gaan. Ik sta voor oprechtheid, openheid en kwaliteit.

fas|fa-hand-holding-heart|

Oprechtheid

fas|fa-door-open|

Openheid

fas|fa-star|

Kwaliteit