Over Bastiaan

Onofficiële vertegenwoordiger van Bodegraven. Sinds 1994.

Mijn naam is Bastiaan Meijer. Ik ben 29 jaar oud, afgestudeerd journalist en de onofficiële vertegenwoordiger van Bodegraven. Authenticiteit vind ik zeer belangrijk en dat probeer ik in al mijn producties ook terug te laten komen.

Wat ik doe

Het grootste deel van mijn tijd ben ik bezig met de productie en presentatie van mijn eigen podcast, PodBast. Als interviewer heb ik meerdere prijzen gewonnen. In 2021 de Dutch Podcast Award voor ‘Beste Host’  en in 2020 de Online Radio Award voor ‘Beste Presentator’.

Naast de PodBast ben ik als freelancer (Molrat Media) in te huren als producer, presentator of gastdocent. Ik werk voor o.a. Qmusic, Joe, NH Radio en Radio Veronica.

In de afgelopen jaren heb ik gewerkt voor verschillende landelijke media waaronder Radio 538, Radio Veronica, NPO Radio 1, NPO 3FM, AVROTROS en BNN-VARA.

over-bastiaan-meijer-podcast-award

Hoe het allemaal begon

In tegenstelling tot veel radiomensen had ik als klein kind niet de droom om bij de radio te komen. Ik wilde van alles worden, van dierenverzorger tot tekenaar bij Disney. Per toeval ontmoette ik tijdens een vrijwilligersbaan in het bejaardenhuis een man van Radio Bodegraven. Hij vroeg me of ik nog een hobby zocht. Ik was vijftien en had zeeën van tijd, dus ik greep dit aanbod met beide handen aan. Al snel ontdekte ik dat ik radio maken geweldig vond en ik begon met het sturen van demo’s naar alle grote radiostations.

Ik zocht een studie die dichtbij radio lag en kwam uit op de School voor Journalistiek in Utrecht. Naast mijn studie bleef ik bezig met radio en maakte de ochtendshow op KX Radio, het talentenstation van NPO 3FM. Toen dit stopte, maakte ik de ochtendshow Bas & Breakfast op Radio Bodegraven en was ik één van de radiotalenten van de BNN-VARA Academy. In 2017 werd ik aangenomen bij Radio 538 en heb ik verschillende shows geproduceerd, waaronder de avondshow met Barend van Deelen. Sinds september 2019 ben ik op freelancebasis werkzaam voor verschillende media en heb ik onder anderen de Gouden RadioRing geproduceerd.
Op dit moment ben ik freelance werkzaam voor o.a. Qmusic, Radio Veronica en NH Radio.

Waar ik voor sta

over bastiaan meijer podcast
Foto: Sharonne Verkaik

In een wereld waar alles draait om likes, waardering en meningen lijkt vergeten te worden om naar elkaar te luisteren. Dat is jammer, want mensen hebben zoveel te vertellen als je simpelweg luistert. Je hoeft het echt niet honderd procent eens met iemand te zijn om er een gesprek mee aan te gaan. Ik sta voor oprechtheid, openheid en kwaliteit.

Oprechtheid

Openheid

Kwaliteit