Jouw eigen podcast

Iedereen heeft een verhaal dat verteld kan worden. Een podcast is hét perfecte medium om jouw authentieke verhaal op de meest pure manier te brengen. Tuurlijk kun je het ook (laten) opschrijven, maar dan hoor je jouw passie niet. Ik help je om jouw verhaal op de meest pure manier over te brengen, want er is niemand die jouw verhaal beter vertelt dan jijzelf.

Waarom een podcast?

Podcasts zijn een moderne manier om klanten aan je te binden. Een groot voordeel van een podcast is dat je niet aan tijd of een maximum aantal woorden gebonden bent.

Luisteraars kiezen er bewust voor om jouw verhaal te beluisteren en zijn dus ook geïnteresseerd in je onderwerp. Om deze reden worden podcastluisteraars ook “super luisteraars” genoemd.

Bij de PodBast zie ik bijvoorbeeld dat 80% van de luisteraars het gesprek van het begin tot het eind luistert. De kans is dus ook veel groter dat je boodschap overkomt.

Op een moderne manier

Podcasts zijn modern, informatief en echt van nu. Steeds meer mensen luisteren podcasts.

Op een persoonlijke manier

Er is bijna geen persoonlijker medium dan een podcast. Je komt direct in de oren van je luisteraars.

Op een unieke manier

Er is niemand die jouw verhaal zo goed vertelt als jijzelf. Luisteraars horen je enthousiasme.

Klinkt goed, hoe gaat dat in zijn werk?

Alle begin is lastig en dat geldt ook voor het maken van een podcast, want waar begin je? Je begint met mij een mail te sturen waarin je vertelt wat je wilt. Daarna is het proces op te delen in zes stappen.

Vrijblijvende intake

Nadat ik je mail heb ontvangen, neem ik zo snel mogelijk contact met je op. In een vrijblijvende telefonische kennismaking bespreken we wat we je zou willen en hoe we dat kunnen realiseren.

Brainstorm

Als we een goede klik hebben, plannen we een brainstorm. In deze brainstorm bespreken we je idee, verwerken we het tot een concept en maken we een draaiboek.

Opname

Eén van de leukste onderdelen in het proces: SHOWTIME! Als jij zelf presenteert, begeleid ik je door de opnames heen en als ik je podcast presenteer, mag jij achteroverleunen en het gesprek volgen.

Montage

De volgende stap is dat de opname verwerkt gaat worden tot een beluisterbare podcast. Hoeveel er gemonteerd moet worden is afhankelijk van je onderwerp en de opnamevorm.

Feedback

Dan is de eerste versie van je podcast klaar om beluisterd te worden. Op basis van jouw feedback maak ik de definitieve versie voor je.

Publicatie

Als allerlaatste is daar het moment waar het allemaal om draait: jouw podcast delen met de wereld. Afhankelijk van je wensen help ik je bij de publicatie en vormgeving van je podcast. Hierna is het wachten op de reacties van je luisteraars!

bastiaan meijer eigen podcast opnemen

En waarom kiezen voor Bastiaan?

Omdat je wilt dat je verhaal zo goed mogelijk overkomt. Ik heb ruim tien jaar media ervaring en ben wekelijks bezig met het opnemen en produceren van podcasts. Daarnaast zorg ik voor professionele geluidsapparatuur om te zorgen dat je opname optimaal klinkt.