Bastiaan Meijer

Uri Geller reageert op kritiek Mindmasters Live

UPDATE: Officeel statement aan bastiaanmeijer.nl van Uri Geller onder aan de pagina

Na twee afleveringen stopt SBS6 met Mindmasters Live. De Volkskrant noemde het ‘de mediaflop van de week’, de kijkcijfers vielen enorm tegen en volgens een Twitteraar is het enige wonder tijdens de uitzending dat hij nog kijkt. Is Nederland klaar met Uri Geller?

‘Het kan zeker. De wereld van televisie is gebaseerd op kijkcijfers. Als je veel mensen trekt, ben je ‘in’. Als je weinig mensen trekt, ben je ‘out’. Ik doe heel veel programma’s in verschillende landen en het kan niet zijn dat je altijd succes hebt. Dat bestaat niet. Het merendeel van mijn programma’s is wel een groot succes en het kan dus wel eens zijn dat een programma dat niet is. Het zij zo.  Zo is het leven.’

Hoe kan het dat dit programma niet scoort?

‘Kijk, ik ga al meer dan vijftig jaar mee. Ik ben gewend aan positieve en negatieve recensies. Iedereen in wil het leven succes, maar dat is niet hoe het leven is. Het leven is een achtbaan, je gaat op en neer en op en neer. Het is lastig om te zeggen wat mensen precies willen. Ik denk dat het te maken heeft met de situatie in de wereld. Het nieuws vandaag de dag is alleen maar negatief, van terrorisme tot kleine lokale dingen waar mensen ongelukkig van worden. Mensen komen op deze manier in een bepaalde stemming en hebben behoefte aan lachen. Er is geen recept voor een groot televisiesucces, dus ik weet niet precies waar het aan ligt.

Vat u de kritiek persoonlijk op?

‘Ik krijg 300 emails per dag. Ik ben liever met mijn familie dan dat ik alle tweets ga lezen. Als ik alle berichten op Twitter, Facebook, Instagram en op Google zou gaan lezen, heb ik geen tijd meer voor mijn leven. Dat is onmogelijk.’

Hoe gaat u om met kritiek?

‘Oh, ik vind kritiek geweldig, want het is publiciteit. Het maakt niet uit wat eruit komt. Als mijn naam maar goed gespeld is, dan vind ik het fantastisch.’

——————————————————-
Officiële reactie Uri Geller aan bastiaanmeijer.nl
——————————————————-
My response which you may distribute everywhere you want:
I am very disappointed at this premature decision which has never ever happened to me before.
Television exists to entertain and inform, that is exactly what we were doing on Mind Masters Live.
The quality of the entertainment was very high thanks to the contestants and producers.
In my opinion SBS6 decision was surprising, and maybe too hasty and strange.
It could be that the mood of the country and Europe is sombre because of the terror atrocities therefore the timing for such a show was not appropriate.
There could possibly be other reasons for this decision by the broadcaster, I don’t really know.
I was also  unhappy and at unease to see sniffer dogs and bomb squads go through the studio before each show, perhaps  the worry of a terror attack was another contributing factor?
as most people know I am an Israeli.
In any case I am very sad for all the staff and production teams involved in the show especially for the contestants who are brilliant mentalists and I send them my love and also my huge admiration for the Dutch public who followed my career for so many decades who this time chose to tune into other shows.
I hope to be back in better times.
Much energy and love to all

 Uri

 

7 thoughts on “Uri Geller reageert op kritiek Mindmasters Live

  1. Tj,a Uri kan wel zeggen dat het van hoog niveau was, maar dan zat hij toch echt in een andere studio. Met goochelaars die je nog niet op een kinderfeestje durft uit te nodigen omdat ze dan al door de mand zouden vallen. Er is verschrikkelijk veel tamtam gemaakt vooraf over mentalisme dit en dat, mindblowing zus en zo. En wat er dan neergezet wordt is niet meer dan amateur goochelshowtje. bijna allemaal even traag en saai, onvolgbaar en wazig. Gedoe met een spin die mentale gaven heeft, echt, sesamstraat is een ander net. Als je prentendeert iets groots neer te gaan zetten, ZET dan ook iets verbazingwekkend neer.

  2. Als je als omroep een Sabia in een jury gaat neerplanten dan ben je echt verkeerd bezig. Dit mens doet alles om aandacht te krijgen. Voor velen reden om juist NIET te kijken. Peter r. Vies, ook daar wordt je moe van. Elk programma dut hij maar op. Dan nog aansteller Brard…..dan is een programma gedoemt om te mislukken.

  3. Hallo Allemaal,

    ik keek 2 maanden geleden naar uit om Uri Geller te zie. en ik baalde toe ik hoorde dat Uir niet meer er de tv kwam! niet leuk!!! en nu komt Harry Potter er op van de zoveelste keer PFFF! ja vind echt jammer!!! bij deze wil ik Uri succes wensen en bedanken!!!!

    Gr Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *